woensdag 23 mei 2018

Vakantiegeld

Toen ik vorig jaar mijn baan opzegde, ging ik ervan uit dat ik geen vakantiegeld meer zou krijgen. Bij de krant zit dat immers al in het salaris verwerkt zeggen ze. Daarom had ik enveloppen gemaakt voor de komende zomervakantie, met spaardoelen. In ieder geval een zwemabonnement voor dochter en mezelf (90 euro), 50 euro per vakantieweek, voor bijvoorbeeld de bus naar een museum  (de jaarkaart hebben we al) of een dagje weg. Die doelen heb ik gehaald met de verkoop van mijn handwerk.

Nu ik voor het uitzendbureau werk, bouw ik wel weer vakantiegeld op. En dat werd vandaag uitbetaald. Het was netto bijna 200 euro. Dat was een heel leuk salaris deze week :-)

Dochter en ik staan voor de zomervakantie nog een keer op een rommelmarkt. Wat we daarmee verdienen verdelen we en bewaren we, want we gaan dit jaar ook een nacht naar Limburg. En dan is het voor ons allebei fijn wat extra's te hebben.

Het vakantiegeld heb ik samen met mijn salaris direct op de spaarrekening gezet, ik heb het nu nog niet nodig, en als ik het op mijn rekening laat staan gaat het toch ongemerkt weer op.

1 opmerking:

  1. Dat herken ik! Als geld op de gewone rekening staat heeft het de onhebbelijke gewoonte om geruisloos in rook op te gaan!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen