maandag 11 juni 2018

Abonnement

De komende periode (t/m december) gaan dochter en ik een paar keer een nachtje weg. Twee van die nachtjes heb ik via een aanbieding van een winkel genomen, en twee keer heb ik het zelf geboekt.

Komend weekend gaan we via zo'n aanbieding een nacht naar Emmen. Dochter kijkt er heel erg naar uit, want als het goed is hebben we een kamer met een bad, voor haar iets onbekends. We hebben al een badkussen voor het hoofd en een grote fles lekker badschuim gehaald.

Wat we in Emmen zelf gaan doen wisten we nog niet, echt de hele dag shoppen is niet helemaal ons ding, en ook met dierentuinen heb ik niet veel.
Ik had bedacht dat we zondag naar ons vaste pretpark konden gaan, dat is daar drie kwartier met de bus vandaan.
Dochter wil heel graag naar het ponypark, dat zouden we zaterdag kunnen doen.

Toen ik de prijzen ging vergelijken en goedkopere aanbiedingen ging zoeken kwam ik erachter dat de goedkoopste optie 55 euro is. Dat is best een hoop geld. Daarna ben ik gaan kijken wat een abonnement voor het ponypark kost voor ons beide. Dat is 64 euro. Ook dat is een hoop geld, maar de reiskosten zijn minder hoog, ook omdat het meer op de route weer terug naar huis ligt.

En dus heb ik een abonnement gekocht. Als we in de zomer of herfst een goedkope dagkaart hebben kunnen we ook prima een dagje daarheen, zonder meteen een fortuin kwijt te zijn.

Eten en drinken nemen we genoeg mee, dat hoeven we daar niet te kopen.


9 opmerkingen:

 1. Hunebedden ? Vond ik als kind enorm indrukwekkend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zijn ze ook. We zijn al iets van zeven keer naar de hunebedden geweest.

   Verwijderen
 2. Hier in Drenthe is heel veel te doen. En leuker dan het ponypark (maar dat is natuurlijk persoonlijk). Bijvoorbeeld in Coevorden "cowboys en indianen". Of het veenpark, net buiten Emmen. Entree is 16 euro p.p. en een abonnement kost 31 euro. Daar is echt heel veel te doen, lijkt me echt iets voor je dochter (maar ook voor jou hoor). En je kunt heerlijk wandelen in de prachtige bossen (kost je niets), en zwemmen, bijvoorbeeld in de Kibbelkoele (net buiten Emmen, richting Schoonoord). Wat het ook wordt, ik wens jullie een leuk weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vlak bij Emmen heb je Openluchtmuseum Ellert en Brammert, erg leuk openluchtmuseum, met veel info hoe mensen vroeger leefden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, woon ik vlak bij en dan vergeet ik het te noemen!

   Verwijderen
 4. Het Rensenpark (de voormalige dierentuin) midden in het centrum van Emmen is erg leuk om een (gedeelte van) ‘n dag door te brengen. Ook het nieuwe plein met skate-baan, waterpartijen, leuke eet-cafeetjes is een bezoekje waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Komend weekend is alles kids festival in Emmen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gezellige plannen heb je weer. Ik wens je alvast veel plezier!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alleen al het uitzoeken wat voor jullie geschikt en betaalbaar is is een feestje.

  BeantwoordenVerwijderen