dinsdag 12 juni 2018

De onderzoeken

Een tijd geleden is het traject in gang gezet om dochter (opnieuw) te onderzoeken om te kijken hoever ze is, diagnoses op papier te krijgen (volgens de regels schijnt dat pas in of na groep 6 te kunnen), en het onderzoek naar autisme. In plaats van één onderzoeksdag is er gekozen voor twee. En later heb ik nog een gesprek zonder dochter.

De eerste dag was vandaag. Vanmorgen konden we allebei 'uitslapen'. Ik heb voor beide dagen vrij genomen om mee te kunnen, dus we konden nu anderhalf uur langer slapen. Dochter had echt het idee dat het een feestdag was, eerst uitslapen, samen ontbijten, samen op pad, en pas 's middags naar school.

Ik had mijn handwerk meegenomen zodat ik de twee uur die het zou duren in de wachtkamer kon doorbrengen. Toen dochter na twee uur weer naar buiten kwam zag ze er uitgeput uit. Degene die het onderzoek deed vertelde dat dochter echt heel hard haar best had gedaan en ook goed had doorgewerkt. Dat was ook echt aan dochter te zien.

Voordat we met de bus terug gingen zijn we als verrassing bij de mac gaan eten in plaats van thuis. Ook dan zouden we op tijd terug zijn voor school.
Toen we thuis waren heb ik toch maar de school gebeld om te zeggen dat ik haar vandaag thuis hield, ze was zo moe dat ik liever had dat ze even ging slapen. De school was het daarmee eens gelukkig, en dochter heeft bijna drie uur bijgeslapen. Ze had het echt nodig.

Morgen is het tweede deel van het onderzoek.

2 opmerkingen:

  1. Succes morgen. Ja zo'n onderzoek kan veel energie kosten.
    Maak er morgen maar weer een gezellige dag van met zijn tweetjes, met weer naderhand thuis uitrusten.Dat zal ze nodig hebben.

    Groet Greet

    BeantwoordenVerwijderen