zaterdag 30 juni 2018

Samenwerking

Toen dochter en ik vandaag naar het centrum reden, kwamen we langs het plaatselijke theater. Tot onze grote schrik zagen we een fiets over de rand naar de sloot heen waaien. We gingen kijken, en zagen dat de fiets niet in de sloot terecht was gekomen, maar nog op het stijle gedeelte in het gras.

Dat was geluk hebben, maar hij lag te ver weg om zo even te pakken, en laten liggen was ook geen optie, want wij wisten waar de fiets lag omdat we het zagen gebeuren, maar hoe moet de eigenaar van de fiets dat weten?

Dochter besloot een stukje over de rand te hangen terwijl ik haar vast hield, maar de fiets was te zwaar voor haar. Net toen we van plek wilden wisselen kwamen er drie mannen aan om te kijken wat we aan het doen waren.
Toen ze zagen dat de fiets daar lag, hebben ze hem met zijn drie├źn weer omhooggevallen gehaald.
Ik ben blij dat die mannen hebben geholpen, en dat de eigenaar van de fiets nu niet de schrik krijgt dat zijn fiets weg is :-)

4 opmerkingen:

 1. Heb je er een briefje op geplakt met het verhaal? Als er nu iets vies of of stuk heeft de eigenaar geen idee hoe dat is gebeurt.

  Mensen zijn altijd bereid te helpen als je het vriendelijk vraagt is mijn ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee daar heb ik helemaal niet aan gedacht...

   Verwijderen
  2. Tja, dat mensen altijd bereid zijn om te helpen, is toch niet altijd het geval. Ik deed onlangs boodschappen met de fiets. Met een paar andere fietsers stond ik te wachten aan het rode licht.Er kwam een dame met een elektrische fiets aangereden en toen ze stopte en haar voet op de grond wilde zetten, verloor ze het evenwicht en viel op de grond met de elektrische fiets bovenop haar. Een elektrische fiets weegt nogal veel en aangezien die dame onder de fiets lag, kon ze er niet onderuit. We stonden met 6 andere fietsers te wachten op het groene licht en ik was de enige die mijn fiets aan de kant gezet hebt en de elektrische fiets van de dame heb rechtgezet en aan die dame gevraagd heb of ze kon rechtstaan, of ze ergens pijn had of ik iemand voor haar moest verwittigen. Ik vond het gewoonweg schandalig dat ik de enige was die moeite deed om de dame te helpen. Ik had vrij veel moeite om de fiets van de grond te tillen aangezien ik zelf vrij veel last heb van rugklachten en een elektrische fiets is nogal zwaar.

   Verwijderen
 2. Volgens mij ben jij een heel lief mens. Hoeveel anderen lopen zo door en jij ziet het en doet er wat aan met je lieve dochter. Ik hou van mensen zoals jullie.

  BeantwoordenVerwijderen