maandag 25 juni 2018

Vakantie

Het zat er al een tijdje aan te komen (de kas raakte steeds leger), ik heb 'vakantie'. Afgelopen dinsdag hoefde ik al niet meer te komen, en het weekend kreeg ik bericht dat er niet verwacht wordt dat er deze week werk voor me is.

Ik heb dochter beloofd om de zomervakantie vrij te houden, en daar ga ik me ook aan houden. Ik heb de afgelopen maanden goed kunnen sparen om deze onbetaalde vakantie door te kunnen komen, en ik henog bericht gekregen van het uitzendbureau dat mijn contract verlengd is tot in ieder geval begin november.

Ik ben vorige week begonnen met een grondige opruim- en schoonmaakbeurt in mijn huis, daar ga ik deze week mee verder. Dat was ook echt heel dringend nodig, en als dochter over drie weken vakantie krijgt hebben we een fijn opgeruimd huis. Dat zit toch een stuk lekkerder :-)
Tegelijkertijd geniet ik van de rust en het niets moeten die ik nu heb, maar ook van de energie die ik heb om zelf lekker bezig te zijn. Heerlijk!

9 opmerkingen:

 1. Zo knap van je zoveel te sparen dat je weken vrij kan nemen. Ik wens jullie een hele fijne tijd toe. Het was toch een moeilijk jaar voor je.

  Hoe gaat het met het contact met je ouders nu ze dichterbij wonen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het heeft even gekost voordat we daar ons ritme in vonden. Vooral mijn moeder had de gein om eerst zelf 8 keer per dag voor mijn deur te staan, later stuurde ze mijn vader richting mijn deur. Ik heb ook een paar keer niet heel aardig gedaan, maar het heeft wel geholpen.
   Zo goed als het contact nu is, is het lang niet geweest.

   Verwijderen
  2. Het spijt me, ik heb per ongeluk je reactie verwijderd.
   Mijn vader gaat dit jaar weer een paar dagen mee op vakantie in de zomer, in september gaan we een dag naar Haarlem, en hij mag als vaderdagcadeau een datum prikken om naar Den bosch te gaan (en we hopen dat mijn moeder dan ook mee gaat).

   Verwijderen
 2. wat heerlijk voor je, een welverdiende vakantie.
  geniet er maar van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik dacht eerst dat je bedoelde met ‘de kas raakt steeds leger’ dat je je portemonee bedoelde, toen bedacht ik me dat het de plantenkas moest zijn, gelukkig maar. ;)

  Fijn dat je contract verlengd is en geniet lekker van jullie vakantie. ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig voor mij inderdaad de plantenkas. Voorlopig proberen we de boodschappen echt te doen van het geld wat ik met het gehobby verdien, en de rekeningen van het spaargeld. Het hoeft ook niet allemaal op, en we hebben ook nog 6 weken vakantie voor ons.

   Verwijderen
 4. Je kan ook WW aanvragen voor de periode zonder salaris, daar heb je recht op!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat weet ik, maar dat wil ik niet. In de WW ben ik verplicht om te solliciteren, en als het even kan werk te accepteren. Ik ben blij dat ik bij de kwekerij mag blijven, het bevalt me daar goed, en ik ben ook heel blij dat ik zowel de zomervakantie als de kerstvakantie dit jaar bij mijn dochter kan zijn. Plus alle weekenden vrij, dat is ook echt heel lekker...

   Verwijderen
 5. Ook best heel fijn inderdaad om nergens naar toe te hoeven stel ik me zo voor. En fijn dat je een spaarpotje hebt om dit op te vangen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen