zondag 8 juli 2018

Rommelmarkt

In het voorjaar kwam het onderwerp zomer heel vaak in mijn gedachten terug, onder meer door het besef dat ik in de zomer in ieder geval geen werk heb, dus ook geen inkomen. Dat is op zich geen probleem, ik heb daarvoor gespaard. Maar uit ervaring weet ik ook dat ik in de vakantie geneigd ben meer geld uit te geven. En dat is niet zo handig.

Een hoop heb ik al gepland, behalve het uitje naar Valkenburg. Trein en hotel wel, maar nog niet om daar te kunnen besteden. Daarom had ik voor vandaag een kraam op een rommelmarkt geboekt. Dochter en ik hebben kritisch gekeken naar wat we hebben en eventueel kwijt wilden. Bijvoorbeeld de te kleine skeelers, of wat van mijn gigantische voorraad wol. Ook had ik nog wat extra spullen gehaakt om te kunnen verkopen.

Om 7 uur precies meldden we ons bij de stand om ons plekje toegewezen te krijgen. We hadden een fijne hoek met veel schaduw, en dicht bij de ingang. Toen we onze spullen mooi hadden neergelegd begon het grote wachten. Dat duurde gelukkig niet lang, de eerste klanten kwamen al snel. Dochter kreeg de taak bij te houden hoeveel we verdienden, en hoeveel ieder uiteindelijk zou krijgen om in Valkenburg vrij te besteden, dat is een taak die ze heel leuk vind, en het is goed voor haar rekenen...

Uiteindelijk hebben we ruim 76 euro euro winst gemaakt, dus voor ieder 38 euro. En in plaats dat ik hier een groot verjaardagscadeau koop, mag ze daar voor 30 euro iets uitzoeken in een souvenirswinkel, daar is ze gek op.
Dochter heeft er in ieder geval heel veel zin in, en ik ook. Niet alleen ben ik blij voor ons uitje, maar ook dat we met heel veel plezier  kunnen samenwerken om een doel te bereiken. In mijn ogen is dit dubbele pret :-)

1 opmerking:

  1. 76 euro vind ik een mooi bedrag. Goed gedaan zeg! Wat een leuke en creatieve manier om wat geld te creëren als het ware : )

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen