woensdag 18 juli 2018

Uitslag onderzoek

Vandaag kreeg ik de uitslag van dochters onderzoeken. De psycholoog had al aangegeven dat ik er rekening mee moest houden dat dochter autisme heeft,  en dat is nu ook bevestigd. Ik kijk er niet raar van op, ik zou het vreemder hebben gevonden als er niks uit zou komen, kijkend naar hoe dochter op situaties kan reageren.

Waar ik mij vooral zorgen over maak, is hoe dochter het moet gaan redden op de middelbare school. Dochter wil graag naar de praktijk school, maar daar is ze waarschijnlijk te goed voor. De psycholoog erkende wat ik zei, de middelbare school gaat nog wel een ding worden. Gelukkig sta ik hier niet alleen in, zowel dochter als ik gaan goede begeleiding krijgen, en daar ben ik heel dankbaar voor.

Voor nu ga ik het eerst maar eens laten bezinken, ik voel me net een heel groot vraagteken. Maar ik heb er vertrouwen in dat we ook hier in weer een weg gaan vinden.

7 opmerkingen:

 1. Oh...sterkte. Wij kregen vorige week te horen dat ons zoontje van 3,5 jaar ook ASs heeft. Ik ben er toch zeker een week niet goed van geweest. Vooral omdat zn beide zussen (10 jaar en 8 jaar) ook autisme hebben. Nu heb ik alleen maar kindjes met ASS! En wellicht heb ik of mijn man het dan ook...(ik wsch) ;-) achja, ze worden ook groot, en ze komen er ook wel. Xxx sterkte
  Nona

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Laat je niet afschepen door de buitenwereld met maar Ass.
  Jij hebt met dit beeld te maken en dat is niet meer of minder dan autisme. Autisme is er ook in vele gradaties. Veel sterkte gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben vooral blij dat dochter training gaat krijgen. Dat ze inzicht krijgt in hoe zij werkt, en dat ze niet gek of raar is. In het verslag dat ik heb gekregen en in het gesprek werd ook benadrukt dat ik het al goed doe met dochter, dochter voelt zich veilig bij mij en ze vind hier rust.

   Verwijderen
  2. Echt, mijn complimenten voor hoe jij dit oppakt!
   Fijn dat er nu duidelijkheid is en dat je hulp krijgt maar je doet het al heel goed.
   Als je vragen hebt over autisme mag je mij ook altijd een mail sturen. Zelf heb ik de diagnose vanaf mijn 27ste en mijn kinderen zijn het ook.
   Veel succes met de vervolgstappen maar met zo'n moeder als jij moet dat goed komen :)

   Verwijderen
 3. Dat er duidelijkheid is, is in ieder geval heel fijn. Mijn oudste zoon moest naar een cluster 4 school vanwege zijn autisme, en dat ging supergoed. Hij ging daarna naar het MBO en heeft nu een baan.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ons kleinkind heeft add,en was op de lagere school wat moeilijk. Ze vond het te druk. Enz. Ze moest naar voortgezet onderwijs,en even stond haar leven op de kop. Ze moest er heen fietsen. Dat kon met andere meisjes. Daar had ze moeite mee.was bang dat ze niet op tijd was smorgens. Kwam huilend uit school. En huilend uit bed. Met haar gepraat....ze gaf aan dat ze liever alleen wilde fietsen. Dus dat ging ze doen,en dat ging goed. Gelukkig gingen ze haar niet pesten omdat ze niet mee wilde fietsen. En nu...een jaar later....heel goed rapport,het gaat goed. Dus luister naar uw kind,laat die aangeven wat het wil,dan komt het wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen