dinsdag 7 augustus 2018

(Rampzalige) verjaardag

Vandaag is dochter twaalf jaar geworden. Voor het eerst in jaren wilde ze haar verjaardag thuis vieren, en wilde ze heel veel bezoek. Niet voor de cadeautjes, ze had tegen iedereen gezegd dat ze welkom waren zonder cadeautje, maar voor het gevoel dat iedereen speciaal voor haar kwam.

We hadden tegen iedereen gezegd dat ze vanaf 12 uur welkom waren. Ik had voor dochter een lied aangevraagd op een christelijke radiozender, en die wilde ze eerst horen. Ze straalde toen ze haar naam hoorde, en ze heeft luidkeels meegezongen.  Daarna zijn we de taarten gaan ophalen die we besteld hadden.

Toen we terug kwamen om kwart over 11, kwam een boze oudtante aanlopen. Ze had om 11 uur voor een dichte deur gestaan. Tja, dat kan kloppen, we waren de taart aan het ophalen. Dochter kreeg haar cadeau in haar handen gedrukt en weg was oudtante weer, ze wou oma niet tegen het lijf lopen. Nog geen 5 minuten later kwamen opa en oma aanlopen. Ook oma was pissig, zij had om kwart voor 11 voor een dichte deur gestaan. Zucht...Ik had toch gezegd 12 uur. Oma bleef koppig in het halletje hangen, en joeg met een paar gemene opmerkingen mijn broers weg.

Dochter was ondertussen al flink overstuur. Het enige wat zij wilde was een gezellige tijd met mensen om zich heen. Ik heb oma verteld dat bezoek altijd vreugde met zich mee brengt, is het niet met het komen, dan is het met het gaan. Daarop is oma kwaad te deur weer uitgelopen. Opa bleef gelukkig wel, en ik heb de kaarsjes op de taart maar aangestoken en samen met opa heel hard gezongen. Na een half uur kwamen mijn broers ook weer terug om te kijken of de kust veilig was (en of ze nog welkom waren), en kwamen er een paar mensen van onze kerk op bezoek. Zo zat toch de hele kamer nog vol, en was het gezellig. Mijn zusje kwam later met haar kinderen, zij zouden mee eten, en daarna zijn we nog naar de plas gereden om te zwemmen.

Dochter heeft voor zichzelf besloten dat ze haar verjaardag net zoals de afgelopen jaren gewoon weer op vakantie viert, met ons tweetjes of met opa erbij als hij mee is. En ik kan haar geen ongelijk geven.


7 opmerkingen:

 1. Onbegrijpelijk dat volwassen zich zo gedragen op een kinderverjaardag. Echt kinderachtig van ze.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat naar voor je dochter en jou. Gelukkig uiteindelijk toch wel gezellig.

  Heeft je moeder dementie of een psychiatrische stoornis?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach, wat sneu voor je dochter! Onbegrijpelijk dat volwassen mensen in zo'n geval niet even hun eigen ego opzij kunnen zetten en aan het kind denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach ja...mijn moeder beloofde mijn 2 (autistische) dochters van 8 en 10 jaar een week vakantie aan zee, en trok op het laatste nippertje haar staart in omdat wij nog contact houden met mijn vader (haar ex dus en opa van mijn kindjes). Hoe mensen toch niet altijd wijzer worden met ouder worden he...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Och wat rot voor haar, dat mensen zich zo kunnen gedragen dat een kind daar de dupe van wordt. Wat een kinderachtig gedrag zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bijzonder vervelend wanneer iemand in je nabije omgeving psychische klachten, erg lastig om mee om te gaan, weet ik uit ervaring. Ik heb ook zo'n moeder. Uit zelfbescherming houd ik afstand.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Och, wat naar allemaal zeg. En dat die volwassenen zich dan niet inhouden vanwege zo'n meisje!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen