dinsdag 9 oktober 2018

Schoolkamp

Het is morgen weer tijd voor het jaarlijkse schoolkamp van dochter. Een moment waar ik als moeder nog steeds niet naar uit kijk, maar gelukkig is het nu maar twee dagen.
Dit jaar gaat dochter weer op prehistorisch kamp.

De bedoeling was dat dochter van een jute zak een soort jas zou maken, en ook een hoes voor over de rugzak. De eerste keer dat ze in groep 6 zat had ze hetzelfde kamp, dus we waren er al op voorbereid. Alleen bleek dochter nu enorm allergisch te reageren op de jute, ze werd er enorm benauwd van en hoestte heel raar volgens de juf. In plaats van jute kreeg dochter een stuk oud gordijnstof om haar jas mee te maken, en dat is haar goed gelukt, ze heeft er zelfs een soort kangaroebuidel in gemaakt om haar knuffel mee te nemen.

De jute voor haar rugzak was nog steeds in de race, de bedoeling was dat ik die zou maken. Ik kreeg als tip mee om de jute eerst te wassen en in de vriezer te leggen. Ik heb het twee keer gedaan, maar dochter begon weer bijna astmatisch te hoesten, het klonk niet gezond. Dat werd hem niet, en in overleg met de juf heeft ze nu een bruine rugzak. Het is fijn dat de juf meedenkt :-)

Morgen heb ik geregeld dat ik twee uur later begin dan de anderen, zo kan ik dochter zelf wegbrengen en uitzwaaien. En vrijdag ben ik de hele dag vrij, dan kan ik haar zelf weer ophalen en lekker de rest van de dag bij haar zijn. Ik kijk er nu al naar uit :-D

3 opmerkingen:

 1. Hopelijk heeft dochter geen last van de (ongewassen) jute rugtassen en jassen van de andere kinderen.
  En hopelijk heeft ze veel plezier.

  Groet Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook een allergie voor jute. Die gaat bij mij samen met een allergische reactie op raffia en terpentine. Schijnt dezelfde allergenen te bevatten. Vervelend, maar in het dagelijks leven zijn die stoffen gelukkig goed te vermijden. Spannend hoor, zo'n kamp! En uitzwaaien is fijn, maar ook een beetje moeilijk voor je, dat snap ik best.

  Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Altijd weer spannend zo'n schoolkamp! Fijn dat de juf zo met je meedenkt inderdaad.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen