donderdag 27 december 2018

De derde kuur

Toen dochter vier weken geleden eczeem in haar gezicht kreeg, zijn we meteen gaan smeren met haar zalf. De uitslag reageerde goed, het werd minder, tot ze op donderdag uit school kwam met een ontveld stukje huid waar wat vocht uit kwam. Ze had niks gedaan zei ze, maar het zag er nog niet heel erg uit, meer heel vervelend voor haar. Tot ik haar vrijdagochtend ging wakker maken, toen zag het er verschrikkelijk uit. Overal had ze grote ontvelde plekken op haar gezicht, en ook de huisarts schrok zichtbaar.

Dochter kreeg een zware antibiotica mee en een antibiotica zalf om op de plekken te smeren, in de hoop dat dat genoeg was. Vorige week woensdag belde de huisarts om te vragen hoe het was. De plekken waarmee het begon waren weg, maar ze bleef nieuwe plekken krijgen. Dus kreeg ze een week extra antibiotica.

Die kuur liep vandaag af, maar nog steeds heeft dochter vochtige ontvelde plekken in haar gezicht. Het ziet er wel stukken beter uit, maar toch leek het me beter dat de huisarts toch nog een keer keek, volgende week is de praktijk dicht wegens vakantie. Helaas had ze vandaag en morgen geen plek meer, vertelde de assistent. Daar baalde ik best van, maar er was niks aan te doen. Ik bedacht me dat als het weer erger zou worden ik dan maar naar de vervangende huisarts moet met dochter.

Tegen 5 uur belde de huisarts zelf, ze had begrepen dat dochters krentenbaard nog niet over is, en ze heeft dochter een nieuwe, wat sterkere antibiotica voorgeschreven die ik gelijk moest gaan halen en geven. Ze zou de apotheek bellen dat ik eraan kwam (het liep tegen sluitingstijd). En morgen heeft ze toch nog een gaatje voor dochter, en wordt er een kweek genomen om te kijken of deze kuur de goede is.
Eén ding weet ik wel, dit is een hele hardnekkige bacterie.

6 opmerkingen:

 1. Jeetje, dat klinkt ook echt hardnekkig zeg. Wel fijn dat de huisarts zelf belde. Zo hoort het eigenlijk ook vind ik.

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als het een krentenbaard is dan bij de toko selasih pitjes halen. Dagelijks een dessert lepel oplossen in wat water en dit gedurende de dag innemen met b.v. yoghurt. Zo'n 2 weken volhouden en grote kans dat het nooit meer terug komt. Het helpt ook voor een koortslip. Mocht het toch terugkomen dan bij de eerste tekenen beginnen in te nemen waardoor het waarschijnlijk niet heftig wordt. Het is een natuurproduct.
  Succes voor je dochter.
  Groet, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fijne, meedenkende huisarts heb jij!
  Wel vervelend voor dochter dat het allemaal zo lang duurt en zo heftig is. Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb je ook een voedingsadvies van ha gekregen? Want ook geen suiker en zuivel eten kan vaak helpen in genezingsprocess.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja daar houden we al rekening mee. Maar de antibiotica die ze nu heeft gekregen lijkt goed te werken, de plekken die ze had verdwijnen, en er zijn sinds gisteren geen nieuwe meer bijgekomen :-)

   Verwijderen