woensdag 19 december 2018

Kerstdiner

Het is bij dochter op school toch wel een beetje het hoogtepunt van het jaar, het kerstdiner. Iedereen komt 's avonds in zijn of haar mooiste kleren naar school en neemt iets lekkers mee.

Dochter en ik hebben een beetje de traditie dat ze voor die avond iets nieuws aan kleren mag uitzoeken. Een voorwaarde is wel dat het ook vaker te dragen moet zijn. Dochter had aangegeven dat ze niet persé kleren hoefde te hebben, maar dat ze liever een paar nieuwe schoenen had. Dat vond ik prima, en ze heeft mooie zwarte schoenen uitgekozen.

Omdat ik haar toch ook wel iets 'nieuws' gunde, ben ik vanochtend naar de kringloop geweest om te kijken of er iets hing. Ik had geluk, ik vond een hele mooie zwarte strokenrok, en een zwart vest met een soort pofmouwen. Een leuk shirt vinden was minder werk, en voor 10 euro heeft ze toch nog haar kleren die nog niemand gezien had.

Ik ben blij dat ze vandaag weer naar school kon. De krentenbaard is zeker nog niet over, ze moet een week langer doorgaan met de antibiotica. Maar door de kuur en de zalf drogen de nieuwe plekken snel in.

Vandaag mochten we ook bij de kwekerij waar ik heb gewerkt het kerstpakket ophalen. Heel lief, want ik ben maar een uitzendkracht. Het maakte de twijfel die ik voel wel groter, bij de fabriek blijven of terug naar de kwekerij. Ik heb dochter een rondleiding gegeven, zij was er nog nooit geweest, en toen we weg gingen kreeg ik nog een ingepakte kaart. Daarin zat een bedankje voor mijn inzet het afgelopen jaar, in de vorm van een cadeaubon. En niet een heel klein bedrag ook.
De twijfel is in ieder geval over, ik weet dat ik weer terug ga naar de kwekerij. Ik heb daar heel veel plezier gehad, en ze waarderen overduidelijk iedereen, en dat laten ze ook merken.

1 opmerking:

  1. Heerlijk als je weet dat je door je werkgever gewaardeerd wordt ! De beste wensen voor 2019 ! Groetjes, Anne-Marie

    BeantwoordenVerwijderen