zaterdag 15 december 2018

Van alles wat

Ik heb al een hele tijd hier niet meer geschreven. Niet dat ik er niet aan gedacht hen, maar er de tijd voor vinden...

Ik ben bij de fabriek begonnen met werken. Daar daadwerkelijk gaan werken was nog niet zo makkelijk, de functie stond open voor zowel mannen als vrouwen, ik had al mijn testen met 100% gemaakt, maar ja, ik ben een vrouw, en het zou toch wel echt veel zwaarder worden dan ik dacht. Pas nadat ik had gevraagd om een kans om te laten zien dat ik het aan kon, mocht ik na een maand wachten beginnen. Eindelijk.
De eerste twee weken kreeg ik het lichtere werk, maximaal 500 gram tillen per keer, en nu mag ik ook het zwaardere werk doen, dat is 5 kilo tillen per keer. De eerste keer had ik na 8 uur flink spierpijn  in mijn armen, maar nu gaat het me ook goed af.

Ik ben voor dochter bij het speciaal onderwijs wezen kijken. Mijn eerste indruk was heel positief, ik was een kwartier te vroeg, en kwam precies in een pauze binnen vallen. Ook met wat er verteld werd en wat we te zien kregen had ik een goed gevoel. Hier wordt dochter begrepen en mag ze zijn wie ze is.

Donderdag had dochter een klein raar plekje op haar wang waar vocht uit kwam. Helaas was de huisarts die dag afwezig, en ik dacht niet dat het plekje erg genoeg was om naar de vervangende huisarts te mogen. Toen ik dochter gister wakker maakte schrok ik me kapot. Dat ene plekje was geen plekje meer, het was over de hele wang verspreid, en op haar andere wang, voorhoofd en hals kwamen ook plekjes. En een vocht dat eruit kwam, ik had nog nooit zoiets gezien. Ik heb om 8 uur gelijk de huisarts gebeld, en de assistent zag de noodzaak in van snel langs komen. Ik was niet de enige die me wild schrok. Ook de huisarts schrok zichtbaar, vooral toen ze hoorde in hoe een korte tijd zich het ontwikkeld had.


Het was zeer ernstige krentenbaard. Dochter heeft een zware antibiotica kuur gekregen waar ze gelijk mee moest beginnen, en een antibiotica zalf. En de waarschuwing dat als het erger wordt ze direct naar de huisartsenpost moet in het weekend. Door al het vochtverlies was dochter flink aan het uitdrogen. Ze heeft gister 4 liter gedronken, en toen was ze nog blij met het water wat ze moest innemen met haar kuur. Ze mag nu tot dinsdag niet op school verschijnen van de huisarts. Omdat ik zelf ook twee plekjes op mijn hand heb mag ik ook niet op mijn werk verschijnen, ik werk met voedsel.
 Bij dochter helpt de kuur gelukkig goed. Ze heeft nu hele grote plakkaten gelige korsten op haar gezicht, maar ze lekt nu nog maar een klein beetje gelukkig.

Selfie

5 opmerkingen:

 1. Oeps, dat is een zeer heftige aanval van krentenbaard.
  Het is echt ontzettend besmettelijk. Sterkte er mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het arme kind, ik heb er hier ook eentje die altijd gelijk helemaal onder zit als hij wat heeft, echt vervelend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is inderdaad een heftige uitbraak. Sterkte samen.
  Fijn weer wat van je te horen al is het dit nieuws

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat akelig, arme meid, ik hoop dat ze er gauw weer vanaf is!

  BeantwoordenVerwijderen