zaterdag 9 februari 2019

Bloedonderzoek

In de periode voor de open dag van het middelbaar onderwijs  was dochter steeds niet lekker. Duizelig, hoofdpijn, geen eetlust, erg moe. Het was niet gespeeld, ze zag er ook ellendig uit. Na de open dag toen we naar huis gingen, leek alle spanning eruit te komen. Ze was enorm duizelig, en na een tijdje leek ze rechts en links door elkaar te halen. Ze knalde overal tegen aan, en ze raakte steeds in paniek omdat ze mij kwijt was.

De dag daarna ben ik met haar naar de huisarts gegaan. Ze was al best een tijdje aan het kwakkelen, had al behoorlijk wat school gemist, en ik vond het op het enge af gaan. De huisarts dacht aan een paniekaanval, wat best zou kunnen, dochter reageert nu eenmaal anders. Maar voor de zekerheid wou de dokter dochters bloed uitgebreid testen.

Bij de prikpost was ik zo trots op dochter. Normaal raakt ze in paniek bij het zien van de naald, maar nu zat ze zo rustig in de stoel te vertellen aan de verpleegster dat ze wist hoe het gaat. En dat ze haar arm gewoon moest ontspannen. Zelfs nadat de eerste keer mis werd geprikt bleef ze erg rustig. Wauw!

De dag daarna belde de dokter al met de eerste uitslagen. Er moesten nog twee dingen getest worden, maar voor de rest was alles goed. Dat was een hele opluchting. Om dochter was erg blij met de uitslag, en voelde zich gelijk weer een stuk beter.
Gister kwam de uitslag van de laatste twee onderzoeken. Ze heeft een vitamine d tekort. Gelukkig nog lang zo erg niet als dat ik het had, maar goed genoeg om er wel last van te hebben. Maandag mag ik de stootkuur ophalen, en dan zal ze zich over een paar weken weer helemaal goed voelen :-)

4 opmerkingen:

  1. Kaan het misschien ook een reactie op de Ab kuren zijn? dat hakt er vaak ook erg in

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat ze een oorzaak hebben gevonden, en dat die eenvoudig is aan te pakken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Alles o.k. bij en met jullie? Lang niets gehoord! Ingrid (SE)

    BeantwoordenVerwijderen