dinsdag 7 mei 2019

Elektrische fiets

Toen ik nog in de zorg werkte, had ik mijn werk of vijf minuten afstand van huis zitten. Ooit heb ik wel mijn rijbewijs gehaald, maar een auto aanschaffen vond ik na alle voor en tegens die ik kon bedenken redelijk onzin, ik had immers alles vlakbij zitten. Sinds ik bij de kwekerij werk, is een enkele reis ongeveer 10 kilometer fietsen. Dat is op zich niet verkeerd, het is een mooie route. Alleen die wind tegen....

Omdat ik vorig jaar niet wist wat ik dit jaar zou gaan doen (in eerste instantie zou ik daar maximaal vier maanden blijven), vond ik de fiets prima. Maar een makkelijker vervoersmiddel ging toch wel harder knagen. Zou ik het me kunnen veroorloven, een auto, misschien een 45 kilometerwagentje, een elektrische fiets?

Kijkend naar de kosten vond ik het zonde van het geld. Als een auto wat mankeert is het best prijzig, afgezien van de verzekering, belasting en benzine. Ook het 45 kilometerwagentje, wat een collega opperde, was financieel onhaalbaar. En een elektrische fiets, die dingen zijn best duur.

Ik besloot op mp te kijken wat er voor een tweedehands fiets werd gevraagd, de meeste waren ver boven mijn budget. Maar er stond er eentje op, vlakbij mijn huis, voor 300 euro. Daarbij was eerlijk vermeld dat de accu niet helemaal goed was.

Ik besloot een afspraak te maken, en na een stukje te hebben gefietst was ik om. Wat een ideaal ding is dat. In de accu zit nog genoeg bereik om heen en weer te fietsen, en ik kan een tweede accu in de fiets plaatsen. Mijn reistijd is gehalveerd, en ik voel me minder kapot als ik thuis kom :-)

6 opmerkingen:

 1. Meer door minder7 mei 2019 om 20:07

  Mocht de accu slechter worden dan kan je de oplader mee naar je werk nemen en hem daar opladen voor de terugweg.Zo kan je voorlopig nog lang voort daar een nieuwe accu voor een elektrische fiets er duur is(zomaar 5 a 600 euro).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Plentyparts reviseert accu's, dat is dan weer goedkoper dan totaal nieuwe aanschaffen(en beter voor milieu ook)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat je een goede elektrische fiets kon vinden zeg. Dat scheelt vast een boel als je naar je werk fietst.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een nieuwe accu hoeft echt geen 500,600 euro te kosten! Wij verkopen accu's van het merk yanec, vervangend voor elk merk. Prima kwaliteit,3 jaar garantie zelfs.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat kosten accu's voor de giant twist li-ion bij jullie?

   Verwijderen