dinsdag 13 augustus 2019

Dag 4: Zweden

Vandaag ging mijn wekker extreem vroeg, in ieder geval voor de vakantie, om kwart over 4. Om 5 uur moesten we weg om op tijd bij de veerboot richting Zweden te zijn. Onderweg kwamen we wilde ezels en rendieren tegen, die gewoon op de weg stonden. Echt heel apart om te zien.


Precies om half acht waren we bij de haven, en we zagen de boot aan komen varen. Het was niet zo'n grote veerboot als waar we op naar Noorwegen waren gekomen, maar hij was best indrukwekkend. Op de boot was een enorme afdeling tax free winkelen, en ik heb toch aardig wat gekocht. Een zak koekjes, wat chocola, Engelse drop en zakjes drinken. Vergeleken met wat het in Noorwegen kost viel dit heel erg mee.


In Zweden aangekomen, kwamen we al snel bij een winkelcentrum. Bij het binnen komen was het voor dochter net alsof ze in het paradijs was gekomen, een enorme snoepwinkel. Ik heb nog nooit van mijn leven zoveel snoep bij elkaar gezien, alleen het schepsnoep was al vier lange stellages vol. Dochter was heel blij dat ze haar eigen pinpas had meegenomen, en ging enthousiast een zak vullen. Ook dit was geen normale puntzak, maar een hele grote papieren zak. Toen ze hem voor de helft vol had moest ze toch maar stoppen met vullen van me. Voor de rest van de tijd heeft ook zij genoeg lekkere dingen.

Onder ons liep de winkel ook nog een stuk door.

Morgen hebben we een rustige dag  in het huisje hier, vanaf dat we vrijdag weg zijn gegaan hebben we elke dag wel iets gedaan, morgen even lekker niets :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten