donderdag 5 september 2019

De eerste dagen

Maandag begon de school van dochter. Zondag was ze al goed van slag, de maandag zelf was ze enorm zenuwachtig. Hoe dichter we bij de school in de buurt kwamen, hoe misselijker ze werd. Bij de school werd ze voor de ingang al hartelijk ontvangen en mee naar binnen genomen. Het was goed om te zien dat ze zo met dochter om gingen, en met een gerust gevoel ging ik weer naar huis. Toen ik haar 's middags ging ophalen was ze enorm enthousiast, de lerares vond ze lief, net zoals de klassenassistent, ze had haar schoolboeken gekregen, en ze zat naast het meisje waar ze graag naast wou zitten.

Ze heeft er nu bijna een week opzitten, en ze heeft het ritme al aardig te pakken. Ik breng haar 's ochtends naar de bus, en dan gaat ze verder zelfstandig naar school. Om de paar meter krijg ik een foto doorgestuurd met waar ze is, de schat. 'S middags haal ik haar weer op bij de bushalte, en verteld ze nog steeds enthousiast over school en de kinderen in haar klas.

Vandaag had ik mijn eerste werkdag op mijn oude werkplek. Het voelde alsof ik nooit ben weggeweest. Het werken is wel iets veranderd, maar de meeste bewoners ken ik nog, en zij mij ook. Ik heb zo vaak te horen gekregen hoe blij ze waren dat ik weer terug ben, dat ze me gemist hebben, en wat fijn, een bekend gezicht. Ik vond het zelf ook erg fijn, het voelt goed om weer terug te zijn. En wat voor dienst ik ook heb, het is perfect te mixen met dochters school, dat is heel fijn.

2 opmerkingen:

  1. Wat heerlijk dat je dochter meteen zo goed werd opgevangen en dat ze enthousiast is. Dat doet een moederhart goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat klinkt dat allemaal fijn voor jullie beiden, dochter op school en jij je werk.
    Dan ga je met een gerust hart naar het werk.

    BeantwoordenVerwijderen