zaterdag 19 oktober 2019

Echt kaal

Vanmorgen was het zover, dochter mocht naar de kapper. Ze had er nog steeds enorm veel zin in, iets wat ik me zelf moeilijk kan voorstellen.
Voor de zomervakantie had dochter model gezeten voor een kappersleerling bij een vrij dure kapperszaak. Normaal knipte ik haar haren altijd bij, dus heel veel meer ervaring met kappers had dochter niet. Omdat dochter het daar al kende, heb ik daar de afspraak gemaakt, waarom zorgen voor extra zenuwen?

Met het maken van de afspraak had ik al verteld wat er aan de hand is, en wat dochter graag wilde, ik wilde de kapper ook niet voor het blok zetten. Toen we naar binnen gingen werden we meteen naar een wat meer afgezonderde ruimte gebracht, wat dochter heel fijn vond. Het is ook niet zomaar iets. De kapper stelde vragen, en stelde haar op dr gemak. Het scheren zelf was heel snel gebeurd, en om eerlijk te zijn, het staat dochter niet eens heel verkeerd.Toen ik wilde afrekenen, zei de kapster dat dat niet hoefde. Zo ontzettend lief.
Dochter is heel blij met haar nieuwe 'haarstijl', zoals ze het zelf noemt. Net merkte ze op hoe fijn het was dat ze nu geen haren meer verliest.

9 opmerkingen:

 1. Fijn dat het jullie bevalt. Nog een tip, smeer de hoofdhuid in met een goede creme...tegen uitdrogen enzo.Ik gebruikte zelf altijd Bogena uierzalf, gewoon omdat dat goed spul is, en door de lanoline die erin zit ook helende functie heeft(ook fijn bij kleine wondjes en bij winterhanden). Wel even opletten of je de goede zalf hebt met lanoline erin, sommige merken gooien er wat anders door.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die uierzalf(geen uiercreme dus) helpt ook bij eczeem.Vooral als je geen cortizonezalf van de dokter wilt gebruiken(heeft wel goede resultaten maar is op den duur slecht voor je)

   Verwijderen
 2. Ik vind dit heel erg voor je dochter. Het lijkt mij dat ook haar huid is aangedaan.Er zou verder onderzoek naar moeten worden gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een hele stap, maar ik kan me ook goed voorstellen dat het duidelijk is en niet meer in een half-half situatie zit.
  Gelukkig blijven haar wenkbrauwen wel zitten.
  Moet wat niet uit zichzelf kaal is geworden nu regelmatig weer geschoren worden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is wel ons plan, ze durft nu weer zonder hoofdbedekking onder bekenden te komen, omdat het er minder raar uit ziet zo

   Verwijderen
 4. Het is een prachtig mutsje, het staat haar heel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een aardige kapper zeg! Ik vind het ook niet niks, zo kaal scheren. Maar fijn dat je dochter er blij mee is, en het lijkt me inderdaad prettiger dan steeds maar geconfronteerd worden met haarverlies.

  BeantwoordenVerwijderen