dinsdag 19 november 2019

Dochter

Sinds dochter op het speciaal onderwijs zit, is ze enorm opgebloeid. Ze is vrolijk, komt erg blij uit school, en ze lijkt veel meer zelfvertrouwen te hebben. Ook haar cijfers zijn erg goed, zo goed heeft ze het op school nog nooit gedaan. Haar laagste gemiddelde is voor Engels, een 6,7. Haar hoogste gemiddelde is een 9,3 voor rekenen. En voor haar andere vakken staat ze gemiddeld ruim een 8.

Dochter doet het zo goed dat ik eigenlijk een beetje bang was dat ze goed genoeg gevonden zou worden voor het reguliere onderwijs. Vandaag kreeg dochter haar OPP (een ontwikkelingsplan) mee naar huis. Die was best goed vond ik zelf. Ze wordt voorlopig in staat geacht om haar vmbo diploma te halen, maar ook stond er in dat ze het op een reguliere school niet gaat redden.

 En dat is voor mij toch wel een opluchting. Niet dat ik haar dat niet gun, maar ze doet het zo goed nu, en ze gaat met zoveel plezier en vertrouwen naar school toe, en ze zit zo goed in haar vel. En dat gun ik haar ook.

5 opmerkingen:

 1. Dat zal inderdaad opluchting voor je zijn. Met de juiste begeleiding zal ze vast het niveau van de vmbo kunnen halen als haar cijfers nu zo goed zijn. Knap hoor een zo'n hoog cijfer voor rekenen, zaal ik nooit halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan me die opluchting helemaal voorstellen! Fijn dat er zo'n goede school is voor jouw dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk dat het zo goed gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn voor jullie !

  BeantwoordenVerwijderen