donderdag 7 november 2019

Suikerziekte

Twee weken geleden ging ik naar de huisarts met een urineweginfectie, waar ik van de arts te horen kreeg dat er glucose in mijn urine was gevonden. De testen die daarna werden gedaan (vingerprik en nog een keer urine opvangen) waren allebei goed, en gedacht werd dat het potje niet 100% schoon was.

De afgelopen week kreeg ik weer steeds meer klachten, ik voelde me niet lekker, mijn zij deed zeer, mijn rug voelde niet goed. Net zoals de vorige keer deed het plassen geen pijn, en ik hoopte dat het tussen mijn oren zat, dat het de angst voor de pijn was. Gisteren ging ook weer mijn temperatuur omhoog, en vandaag besloot ik toch maar om mijn urine te laten controleren. De assistent testte het meteen, en zag niks geks. Toch mocht ik gelijk blijven zodat de huisarts het zelf kon beoordelen.
De huisarts zag wel dingen die niet goed waren, er was wat bloed gevonden, er zaten eiwitten in, er was weer glucose gevonden, net zoals de witte bloedlichaampjes.

Over de glucose maakt de huisarts zich het meeste zorgen, die waarde zat boven de suikerziekte grens. Ook de vingerprik was niet goed, ook boven die grens. Morgen moet ik me nuchter laten prikken.

Mocht ik inderdaad suikerziekte hebben, dan ben ik blij dat ze er nu achter komen. Verder heb ik eigenlijk geen klachten, en zonder de urineweginfectie had ik er nog lang mee kunnen doorlopen. Zo kan zelfs zo iets vervelends nog positief worden :-)

7 opmerkingen:

 1. Gelukkig kan je diabetes terug omkeren, door je leefstijl te veranderen,zonder medicijnen, zoek maar eens op "Keer diabetes2 om"

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan alleen bij diabetes type 2, niet bij diabetes type 1.

   Verwijderen
  2. Niet iedereen komt met leefstijl en voeding van haar diabetes af. Je hebt wel een goede kans en het is altijd het proberen waard.

   Verwijderen
  3. diabetes1 kn je niet genezen, maar wel zodanig beter stabiel houden met de methode "keer diabetes2 om" Hierover zijn veel artsen die zelf diabetes1 hebben het wel eens. Maar goed, dat lees je vanzelf wel als je het ├ęcht uit gaat zoeken. Ik geef het alleen door, ik hoef geen zieltjes te winnen ofzo.

   Verwijderen
 2. Goed dat ze dit even goed gaan uitzoeken zeg. Dat lijkt me wel belangrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er is verband tussen suikerziekte en blaasontsteking. Als je diabetes onder controle is, dan heb je minder kans op blaasontsteking. Dit geldt ook voor vaginale schimmelinfecties.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes er mee. Idd kan op algehele niet prettig voelen en ontstekingen kunnen hier mee samenhangen.

  BeantwoordenVerwijderen