woensdag 4 december 2019

Een 10

Dat dochter op de basisschool niet zo'n denderende leerling was, heb ik nooit erg gevonden. Ze deed meer dan haar best om alles te snappen en het goed te doen.

Ik heb al eerder geschreven over de goede cijfers die ze nu haalt. Wat ik zelf zo mooi vond is dat ze nu durft te dromen van een 10 voor een toets. Iets waar ze voorheen nooit aan gedacht zou hebben. Maar met al haar achten en negens, dan zou een 10 toch ook moeten kunnen?

Vandaag had dochter één herkansing voor een toets die ze wat minder had gemaakt (deze periode waren dat er maar twee), en nieuwsgierig keek ik vanmiddag of het cijfer daar al bekend voor was. Dat niet, maar wel het cijfer van een andere toets. En daar stond het, dochter heeft er een 10 voor gehaald.

Toen ik het aan haar liet zien viel ze bijna om van verbazing en blijdschap. Het was haar gelukt. Haar gemiddelde van dat vak is nu een 9,7.

Ze vroeg zich af of haar juf van de basisschool verbaasd zou zijn als ze het zou zien. Dat weet ik wel zeker. Rekenen was altijd een heel groot knelpunt. En nu doet ze het gewoon. En hoe :-)

4 opmerkingen:

 1. Je dochter is als een diesel het duurt even voordat ze opstart maar dan.....hello world here she comes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ahhh wat geweldig en wat heerlijk ook voor haar zelfvertrouwen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een docent die de stof zo kan aanbieden dat kinderen die moeilijker leren of anders leren is echt goud waard voor deze kinderen.
  Zo te lezen heeft jouw dochter zo'n parel getroffen voor rekenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed zeg! En wat geweldig dat ze nu op een goede school zit, waar ze zo floreert!

  BeantwoordenVerwijderen