donderdag 12 december 2019

Rapportgesprek

Vandaag had ik het rapportgesprek van dochter over de eerste periode op school. De cijfers op het rapport waren geen verrassing, ik kijk regelmatig naar dochters cijfers. In de eerste periode heeft ze maar twee onvoldoendes gehaald, waarvan één na een herkansing alsnog een hele mooie voldoende werd. Voor het andere vak stond ze zo goed dat ze besloot voor de andere toets geen herkansing te maken.

Het laagste cijfer op dochters rapport is een 6,7 (voor engels), het hoogste een 9,7 voor rekenen. Om het heel kort te zeggen,  ik ben heel trots op dochter, ze doet het enorm goed.

Ook de leerkracht was heel erg positief, ze vind dochter een enorm fijne meid, die ontzettend goed haar best doet, haar huiswerk altijd af heeft en veel lol heeft. Wat wil je als moeder nog meer?

Ook heeft de leerkracht twee doelen opgesteld waar ze dit jaar mee aan de gang gaan met dochter. De eerste is dat dochter leert aangeven hoe het echt met haar gaat, niet alleen maar goed, maar een iets mindere dag mag ook. Het andere doel is grenzen leren aangeven. Je mag best een keer nee zeggen, aangeven tot hoe ver een ander mag of kan gaan. En om hulp vragen als het je in je eentje niet lukt.

Ik vind het hele goede doelen, en ik vind het ook heel erg fijn dat daar ook aandacht voor is. Dochter zit enorm op haar plek op deze school. Wat ik al dacht toen ik de eerste keer die school bezocht als kennismaking: die plek is voor haar gemaakt :-)

3 opmerkingen:

  1. Wat fijn voor jullie dat ze zo haar plekje heeft gevonden. ♥️

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel fijn voor jullie, en dat je intuitie weer juist is geweest

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat is het toch heerlijk als je kind op een goede school zit! Ik geniet met je mee : )

    BeantwoordenVerwijderen