woensdag 15 januari 2020

Noorwegen

Afgelopen jaar waren dochter en ik met mijn broer meegegaan op vakantie naar Noorwegen. Dochter en ik moesten eerder naar huis door de heimwee van dochter, waardoor ze echt ziek werd. Dit jaar wilden we eigenlijk in Nederland blijven, en ook mijn broer had aangegeven geen plannen te hebben om dit jaar te gaan.

Ik had met de foto's die we in Noorwegen hadden gemaakt een fotoboek gemaakt, en bij het zien van die foto's begon het toch wel weer een beetje te kriebelen. Want het was wel een heel mooi land. Toen ik bij mijn broer aan gaf dat als hij weer een keer gaat, dat wij wel mee willen, stelde hij gelijk deze zomervakantie voor. En dan geen twee weken zoals de vorige keer, maar één week.

Dochter en ik hebben allebei ja gezegd op dat plan, het huisje dat we op het oog hebben ligt in het oosten, en in dat dorp is ook een heel mooi zwembad (wel heel prijzig, voor 3 personen bijna 50 euro).

Financieel had ik geen rekening gehouden met een week Noorwegen, maar het duurt ook nog 31 weken voordat we gaan. Ik heb mezelf voor zoveel mogelijk weekenden opgegeven op mijn werk, en de ort ga ik apart houden. Dat levert al iets meer dan 100 euro op, en elke week willen we 5 euro apart leggen. De reis zelf kan van het vakantiegeld betaald worden, en dochter en ik hebben besloten dat we op Koningsdag dit jaar gaan verdienen om in ieder geval één dag in het zwembad door te brengen.

We hebben er allebei nu al zin in. Door onze ervaringen vorig jaar weten we nu veel beter wat we mee moeten nemen, maar ook dat het voor dochter heel belangrijk is dat ook zij een leuke dag heeft waar ze naar uit kan kijken.

4 opmerkingen:

 1. Spreek duidelijk met je dochter af dat het dit keer niet eerder naar huis gaan!
  Een week, samen met moeder en oom, is niet te lang.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vorig jaar kreeg ze na een week flinke heimwee. Daarom hebben we nu voor een week gekozen, op het moment dat ze heimwee krijgt dan is het minder uitzichtloos. Ik ben wel van mening dat je heimwee niet kan afspreken,en het ziek worden van heimwee al helemaal niet.

   Verwijderen
 2. Dapper dat je het toch weer probeert. En zo wen je je dochter aan dergelijke zaken, dat is toch een duidelijke uitbreiding van haar mogelijkheden in de toekomst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je het toch weer aandurft. En een week is ook veel beter te overzien natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen