dinsdag 11 juni 2019

Goed nieuws

De afgelopen weken waren weken van sluimerende zorgen over dochter. Haar gezondheid, maar ook de middelbare school.

Dochter bleef extreem moe, waarbij ze ook last heeft gekregen van haaruitval, ze heeft meerdere plekken op haar hoofd waar het haar heel dun is geworden, iets wat ze zelf (logisch) verschrikkelijk vind. Haaruitval kan meerdere oorzaken hebben, waaronder haar vitamine d tekort, maar het kon ook met de schildklier te maken hebben. Eigenlijk hoefde dochter pas volgende maand bloed te laten prikken, maar in overleg met de huisarts leek het verstandiger om het eerder te laten doen, en ook nu weer heel uitgebreid. Voor haar haaruitval is tot nu toe geen lichamelijke verklaring gevonden, haar hormoonwaardes waren zelfs weer verbeterd, en ze hebben verder niks gevonden. Waarschijnlijk is het toch haar vitamine tekort. De afgelopen week merk ik wel dat ze weer wat beter in haar vel zit, dat vind ik heel fijn.

De middelbare school was ook een dingetje. Alle papieren, verslagen, rapporten en wat er maar te bedenken was moest worden verzameld, en een dag voor de sluitingsdatum kon ik met dochter een dikke envelop in de brievenbus van de school droppen. Daarna begon het lange wachten. Al vrij snel kreeg ik bericht dat dochter voorlopig was toegelaten tot het speciaal onderwijs, maar het moest nog langs een gespecialiseerde commissie. En dat duurde heel lang. Zo lang dat zelfs de basisschool begon te twijfelen of ze alles wel goed hadden opgeschreven. Vorige week kwam eindelijk de verlossende brief: dochter is TOEGELATEN. En niet voor één jaar, en dan weer beoordeeld worden of ze misschien toch naar het reguliere onderwijs kan, maar voor twee jaar. Iemand die dochter nog nooit heeft gezien heeft op basis van de papieren gezien dat dochter het eerste jaar waarschijnlijk compleet nodig zal hebben om te wennen. Ik ben dankbaar voor de basisschool en de psycholoog dat ze zulke goede verslagen hebben geschreven, dit is meer dan we hadden gehoopt.

Voor mezelf kreeg ik eind vorige week ook goed nieuws. Het werk in de kwekerij loopt weer af, en door de regels voor uitzendkrachten kan ik dit jaar verder niet terug komen, ik moet er een half jaar uit. Begin vorige week kwam ik een vacature tegen voor alpha hulp in de thuiszorg in mijn woonplaats. Ik heb maar gelijk gesolliciteerd, en twee dagen later kreeg ik bericht dat ze mijn hulp in ieder geval in de vakantie goed kunnen gebruiken. Deze week moet ik op gesprek komen. Ik heb vandaag aan mijn baas gevraagd wanneer ik dan eventueel zou kunnen stoppen, en hij gaf aan dat ik bij de thuiszorg zo snel als mogelijk aan de slag zou kunnen, ik krijg geen opzegperiode.
Diep in mijn hart hoop ik dat het heel snel is, ik kijk er naar uit om weer iets in de zorg te kunnen doen. En om weer wat stabiliteit te krijgen :-)

8 opmerkingen:

 1. Fijn dat dochter voor twee jaar een plekje heeft. School is niet meer zo vanzelfsprekend als het was, je moet voor een kind wat meer aandacht of zorg nodig heeft zo hard werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk dat het nu eindelijk rond is.
  Ik hoop dat ze het erg naar haar zin mag hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt goed nieuws allemaal.
  Altijd fijn weer wat van je te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. B12 is dat al getest en dat moet in tegenstelling bij wat "normaal" is, bij een kind zeker 300 zijn.
  D3 B12 foliumzuur en schildklier en dan niet alleen TSH ook T4 en T3 voor complete plaatje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is er ook geprikt op mma en homocysteine? Ik ben het namelijk met anoniem eens dat het heel erg doet denken aan een B12 tekort en helaas weten veel (huis) artsen daar onvoldoende vanaf.
   Je zou voor informatie eens kunnen kijken op de site van het B12 insitute in Rotterdam of de fb site B12 tekort, de vergeten ziekte.

   Verwijderen
  2. Ze is deze keer wel specifiek op b12 geprikt, maar daar nog geen uitslag van binnen

   Verwijderen
 5. Oh heerlijk dat ze is toegelaten! Mijn oudste zoon moest ook naar het speciaal onderwijs en dat bleek een zegen. Eerlijk gezegd deed het me denken aan de tijd dat ik naar school ging: gewoon rustige dagen en normaal les.

  BeantwoordenVerwijderen