zaterdag 16 november 2019

Griepprik

Vanochtend op de postnl app zag ik dat ik vandaag een brief zou krijgen. Verbaasd vroeg ik me af wat het zou zijn, ik kende het handschrift niet, en ik had ook niks besteld.

Toen ik vanmiddag thuis kwam zag ik dat het van de huisarts was, een uitnodiging om de griepprik te halen. Ik had daar helemaal niet bij stilgestaan dat ik die nu ook kan krijgen. Overigens wel heel fijn, en ik ga hem ook zeker halen.

Vandaag was hier in het centrum ook weer de intocht van sinterklaas. Dochter en ik gaan al lang niet meer naar de haven, in plaats daarvan gaan we bij de he.ma warme chocolademelk drinken en iets lekkers eten. In plaats van de warme chocolademelk heb ik een flesje water genomen, en dochter en ik hebben een tompouce gedeeld. Zoals ik had verwacht schoot mijn suiker daarna omhoog, maar dat had ik er wel voor over :-)

3 opmerkingen:

  1. Vanwege mijn beroep in de zorg mag ik 'm al jaren gratis halen. Na een heftige griep gehad te hebben toen ik 22 was, ben ik persoonlijk gemotiveerd om te voorkómen dat ik nog eens griep krijg. Echte griep is echt niet leuk, zelfs al krijg je er geen longontsteking overheen.

    Bovendien vind ik het ook voor mijn patiënten fijn om te weten dat ik de griep niet ongemerkt op ze over kan dragen. Tenslotte heb ik het elke winter extra druk omdat ik zieke collega's moet vervangen. Dan ben ik ook blij dat ik niet ook ziek ben - het werk moet toch gebeuren én ik verdien er natuurlijk extra mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja wij als ouderen halen hem ook. Griep is op zich niet zo erg, maar complicaties wil ik graag voorkomen. Verder zijn we eigenlijk nooit ziek, zelfs een verkoudheid is al 2 jaar geleden en toen was er een duidelijke aanleiding. In de kou in buitenzwembad en warmte baden geweest en daarna een vliegreis.

    BeantwoordenVerwijderen