zaterdag 18 januari 2020

Oude vriendschap

Bijna vijf jaar geleden kreeg ik ruzie met mijn beste (en toen enige) vriendin. Toen ging het om de communicatie, iets met als je twee uur te laat bent dat je het laat weten, niet iets wat nooit meer goed zou kunnen komen. Maar nadat ik had besloten niet de eerste stap te nemen om sorry te zeggen, en zij ook, merkte ik hoeveel energie het me scheelde om geen contact meer met haar te hebben.

In het najaar liepen dochter en ik over een rommelmarkt en kwamen we de oud vriendin met haar kinderen ook tegen, en we raakten weer in gesprek. Ook daarmee heb ik daarna niks gedaan, tot ze vorige week via Facebook contact zocht, en ik ben na mijn werk bij haar op bezoek gegaan. Het leek alsof we nooit ruzie hadden gehad, ook in haar gedrag was ze weinig veranderd.

Hoe gezellig het ook was, ik heb me serieus afgevraagd hoe ik verder wil in deze vriendschap. Want ook het claimende stukje is nog niet verdwenen. En ik weet nu dat een groot deel van mijn energie probleem werd veroorzaakt door het vitamine d tekort en misschien zelfs al de te hoge bloedsuiker. Maar ik weet ook dat ik over een paar weken bij de kwekerij mag gaan beginnen, en er weken gaan zijn dat ik zes dagen per week ga werken. Kan ik het dan op brengen om naast dochter, mijn werk, mijn huishouden, mijn moeder die binnenkort geopereerd gaat worden, en alles wat er nog meer van me verwacht wordt, het ook nog opbrengen om me (even onaardig gezegd) alle problemen van haar mee te slepen?

Ik heb me voorgenomen om geen intensief contact met haar te hebben. Af en toe samen thee drinken kan, als het me uit komt, maar als ik er zo over nadenk heb ik best een druk leven, waar ik tevreden mee ben en er ook geen last van heb, maar zo wil ik het ook houden. En voor mij is dat prima :-)


24 opmerkingen:

 1. Heel verstandig. Sommige mensen zijn prima als kennis, en daar is niks mis mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je alleen als praat-zeurpaal gaat dienen heb je er zelf niets aan. Een bijpraat kofieuurtje moet wel voor beiden leuk zijn en daar moet je niet vermoeid maar juist opgeknapt vandaan komen.
  Ik had ook eens zo'n claimende vriendin, die het raar vond als ik al eerder van huis was gegaan dan zij dacht voor een afspraak, Je hebt toch maar 20 min nodig om hier te komen? Raar dat je dan eerst wat anders gaat doen vond ze. Hoezo raar ik was op tijd bij haar.
  Ze was ook onderwijzeres en dat toontje nam ze ook mee in vriendschap

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vriendschap moet voor beiden leuk zijn. Ik had een vriendin die claimde en zich opdrong en die in extreme mate mijn aandacht opeiste. Voelde dat dit niet goed voor mij was en heb de vriendschap verbroken. Ben sindsdien terughoudender tegenover anderen en baken mijn eigen grenzen goed af en bewaak ze.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als iemand energie zuigt kun je haar maar beter niet in leven hebben, ook niet voor een uurtje in de week. Vriendschap moet energie geven....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als ze dit stukje leest is het gelijk over waarschijnlijk. Komt niet zo aardig over!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beste mijn nieuwe begin, gaat het wel goed met je?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoop dat alles goed gaat bij jullie.
  Mis je!!

  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heb al een tijdje niets van je gelezen. Gaat het goed met jou en je dochter?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. If you're looking to lose weight then you need to start following this totally brand new custom keto meal plan diet.

  To produce this service, certified nutritionists, fitness trainers, and top chefs united to develop keto meal plans that are productive, decent, money-efficient, and delicious.

  Since their grand opening in early 2019, 100's of people have already transformed their figure and well-being with the benefits a professional keto meal plan diet can give.

  Speaking of benefits; clicking this link, you'll discover 8 scientifically-proven ones given by the keto meal plan diet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. We missen je ......alles goed??

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gaat 't wel goed met je? Trek je het nog met alle wisselingen die je meemaakte? En nu dan de corona... Hoop dat het goed met jou en je dochter gaat

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik woon in Nederland en ben vandaag een gelukkige vrouw? Ik zei tegen mezelf dat elke kredietverstrekker die mijn leven en dat van mijn familie zou kunnen veranderen, ik iedereen die op zoek is naar een lening aan Hen zal doorverwijzen. Als u een lening nodig heeft en u bent 100% zeker dat u de lening terugbetaalt, neem dan contact met hen op en vertel hen dat mevrouw Marina u naar hen heeft verwezen. sabinhelps@gmail.com of whatsapp haar op +79267494861

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Alles goed? Mis je blogs,
  Groet Lott

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wanneer horen we weer van je ??

  BeantwoordenVerwijderen
 15. We missen je. Er is toch niets ergs gebeurt?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik ben ook iemand die hoopt dat het jullie goed gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heeft u een snelle lening nodig om uw rekeningen te betalen of een bedrijf te starten. wij bieden een snelle lening tegen een betaalbare rente van 2%. Neem contact met ons op voor uw directe lening. lapofunding960@gmail.com
  Whatsapp +1 (254) 354-4300

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heeft u een snelle lening nodig om uw rekeningen te betalen of een bedrijf te starten. wij bieden een snelle lening tegen een betaalbare rente van 2%. Neem contact met ons op voor uw directe lening. lapofunding960@gmail.com
  Whatsapp +1 (254) 354-4300

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Alles OK bij jullie? Zo lang niets gehoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Our proposed offer for clients in the new year is positive and total commitment, so working with us gives you maximum assurance of getting funded for we have an A+ rating in financing. Frank Loan Services (FLS) over the years has been highly rated as one of the best online companies with a cheaper interest rate. If you are in need of financing, don’t hesitate to contact us through phone (+1-713-389-6778) or E-mail: k.frankloans@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen